Programma met De Optimist in de balie

Programma met De Optimist in de balie
Programma met De Optimist in de balie
Programma met De Optimist in de balie

Kamermans Kermis is hét culturele event voor eigenheimers met een neus voor klasse. In dit avondvullend programma  wordt de interdisciplinaire denkwijze van de obscure, maar fascinerende Otto Kamerman (1889-1985) met verhalen, film en wetenschap  in ere gehouden. Het programma is een samenwerking van debat- en cultuurcentrum De Balie in Amsterdam, DVD magazine Wholphin en digitaal cultureel magazine De Optimist.

Tijdens Kamermans Kermis worden actuele en alledaagse problemen op de karakteristieke en onconventionele Otto-manier worden gefileerd, ontleed en weer ingepakt. Iedere aflevering kent een eigen thema, waar telkens tenminste twee korte films, twee korte verhalen en een verfrissend wetenschappelijk betoog bij zoeken.

Na zes uitverkochte kermisavonden in De Balie in 2010-2011 hebben er enkele speciale edities plaatsgevonden in Eindhoven, Groningen en Tilburg. In 2012 was de kermis terug in De Balie met een bijzondere editie tijdens 5daysoff. Omdat we het niet laten konden, hebben we in 2014 nog een reeks van drie afleveringen gemaakt. Het definitieve afscheid kwam tijdens Het Einde, de editie die we speciaal tijdens de crowdfundingscampagne van De Optimist organiseerden.

Overzicht

Saar als programmamaker en presentator

Client

De Balie, Wholphin, De Optimist